ensuite bathroom - process

For more images of the finished bathroom, please click here.

For more images of the finished bathroom, please click here.

Overview - BEING CREATIVE IN A SMALL SPACE

Here we had to fit a building regs-compliant shower room with cavity walls into the same footprint as an old brick lean-to on the back of a Cirencester townhouse, leaving us with usable space of only 1.2m x 1.8m.

By sourcing an extra shallow loo and recessing the cistern and basin into the wall cavities we were able to avoid using obvious 'space-saving’ kit such as corner loos and miniature hand basins; what emerged was a room that felt comfortable and fit for purpose. 

Having concluded that natural light would be the greatest luxury in this small space, we ditched the designer brassware and splashed out on a casement window and bespoke skylight, which meant extra height in the shower, a gorgeous sense of space and openness and the sort of cosy, changeable, reflected light that you normally only find on ski holidays. 

Cement floor tiles by Marrakesh Design

Loo: Saneux

Brassware: Vado